Vil du med i en studie- og projektgruppe om EU’s udvidelse og menneskerettigheder?

En række lande banker på døren for at komme ind i EU. For alle ansøgerlande gælder at der en række udfordringer, som først skal overvindes, før der kan blive tale om medlemskab.

Ikke mindst er der problemer med menneskerettigheder, demokrati og retsstat og andre grundlæggende kriterier for et EU-medlemskab.

Den Danske Helsinki-Komite for Menneskerettigheder vil nedsætte en studie- og projektgruppe, som skal analysere udfordringerne i samarbejde med civilsamfundsorganisationer i ansøgerlandene.

Formålet er at yde et bidrag til den europapolitiske dagsorden frem mod 2030 gennem etablering af et samarbejde om projekter, som styrker ansøgerlandene til at kunne opfylde Københavnerkriterierne.

I den forbindelse søger vi nye medlemmer, som vil indgå i Helsinki-Komiteens arbejde med EU-udvidelsen og de udfordringer, som landene står med.

Studie- og projektgruppen skal bl.a. se på behovet for reformer i kandidatlandene, især demokrati og demokratiske institutioner, menneskerettigheder, retsstatsprincipper, frie medier, fundamentale rettigheder, diskrimination, minoriteter, det juridiske system og magtens tredeling, kampen mod korruption, organiseret kriminalitet, oligarki og hvidvaskning af penge samt civilsamfundets styrker og svagheder.

Projekterne skal styrke civilsamfundet i ansøgerlandene til at kunne bidrage til reformerne og udvikle landenes demokratiske grundlag for medlemskab og langsigtede demokratiske udvikling.

Projekternes primære målgruppe er unge mellem 18 og 35 år. De anses som den mest relevante gruppe til gennemførelse af samfundsmæssige transformationer i ansøgerlandene i retning af demokrati, retsstat og respekt for menneskerettigheder på mellemlang og længere sigt. Det er rimeligvis den gruppe, som er mest interesseret i den fremtid, de selv skal leve i.

Er du interesseret i at blive medlem af Helsinki-Komiteen og af studie- og projektgruppen, så send et par ord om dig selv til Komiteens forperson, Asbjørn Storgaard.

Du vil derefter blive inviteret til et orienterende møde i Komiteen.

Venlig hilsen

Asbjørn Storgaard, Forperson

asbjørnis@gmail.com / +45 29430258

Forrige
Forrige

Hvad skal vi med OSCE?

Næste
Næste

Georgia on the Path to the European Union: Challenges and Opportunities